מכון קרמר לאשורולוגיה ולחקר המזרח הקדום

3

מכון קרמר לאשורולוגיה ולחקר המזרח הקדום ע"ש שמחה נח קרמר נוסד באוניברסיטת בר-אילן בשנת תשמ"א (1980) על ידי פנחס ארצי, יעקב קליין, אהרון סקייסט ואמנון אלטמן. המכון מסונף למחלקה ללשון העברית וללשונות שמיות בפקולטה למדעי היהדות, וחברים בו כיום חוקרים ממחלקות שונות, כגון לשון עברית ולשונות שמיות, תנ"ך, לימודי ארץ ישראל ותולדות עם ישראל, העוסקים בחקר המזרח הקרוב הקדום.

המכון כולל את ספריית המחקר של פרופסור שמחה נח קרמר ז"ל (חדרים 021­-022 בבניין 410) ובו נערכים שיעורים והרצאות, ואת משרד המכון, האוצר את אוסף הלוחות של המכון (חדר 211 בבניין 410).

מכון קרמר פועל לקידום חקר תרבויות המזרח הקרוב הקדום ולשונותיו, ובייחוד שומרית, אכדית, אוגריתית וארמית. דגש מיוחד מושם על חקר יחסי הגומלין שבין תרבויות המזרח הקרוב, לרבות התרבות הישראלית הקדומה, באמצעות שיתוף פעולה מחקרי ואקדמי בין חברי המכון המומחים בתחומי ידע שונים. בד בבד, המכון מעודד פעילות מחקרית של סטודנטים לתארים מתקדמים בלימודי אשורולוגיה וחקר המזרח הקרוב הקדום באמצעות סמינרים מתקדמים משותפים ומתן פרסים תחרותיים, ומטפח שיתוף פעולה מדעי בין עמיתים בארץ ובעולם.

יחד עם עמיתיו באגודה הישראלית לאשורולוגיה ולחקר המזרח הקדום עורך המכון אירועים שונים, כגון הכנסים השנתיים של האגודה, וסדרת המפגשים של המעבדה לאשורולוגיה ולחקר המזרח הקדום (להצטרפות לרשימת התפוצה של האגודה, יש לכתוב ל: AssyrioLab@gmail.com).

ראשת המכון: פרופ' נגה איילי-דרשן  | רכזת המכון: גב' שירה רכס

חדש! ריכוז לימודים "עולם המקרא והמזרח הקדום" לפרטים לחצו

 

חברי המכון ותחומי מחקרם