תואר ראשון בלשון עברית מסלול חד-חוגי

המסלול החד-חוגי (נקרא בעבר: מורחב) - נכללים בו לימודי חובה ובחירה במחלקה ללשון העברית וללשונות שמיות וכן לימודים במחלקות אחרות.

תנאי הקבלה למסלול החד-חוגי

א) לנרשמים לשנה א' - ציון של 90 לפחות במקצוע עברית בתעודת הבגרות

ב) תלמידים שהשיגו ממוצע של 80 ומעלה בלימודי שנה א' יוכלו להתקבל למסלול החד-חוגי בשנה ב'.

כיווני הלימוד

א) הלשון העברית

ב) לימודי לשונות שמיות

כיוון א' – הלשון העברית

ההתמחות בכיוון א' מטרתה להרחיב ולהעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בלשון העברית לתקופותיה ולהרחיב את אופקיו גם בשפות שמיות וגם בתחומים אחרים מן המקצועות הגובלים בלשון העברית.

רוב לימודיו של הסטודנט יהיו במחלקה וחלקם במחלקות אחרות. הלימודים בכיוון זה מורכבים מלימודי חובה, מלימודי בחירה ומלימודי עזר.

על הסטודנט ללמוד 46 ש"ש (92 נ"ז) מתוך קורסי החובה וקורסי הבחירה של המחלקה, וכן עליו לעמוד בדרישות המחלקה בלימודי העזר.

לימודי הבחירה (בשנה ב' ומעלה)

התלמיד ילמד 21 ש"ש (42 נ"ז) מקורסי הבחירה, ביניהם 10 ש"ש (20 נ"ז) לפחות מקורסי הבחירה של המחלקה. הקורסים ייבחרו מתקופות שונות או מתחומים שונים של הלשון העברית. אחד מן הקורסים צריך להיות סמינריון מן המחלקה או ממחלקה אחרת.

לימודים במחלקות אחרות  11 ש"ש (22 נ"ז)

7–11 ש"ש (14–22 נ"ז) במחלקות: אנגלית, תנ"ך, תלמוד, ספרות עם ישראל ולימודי ארץ ישראל – הקורסים יילמדו מתוך רשימת הקורסים המוצעת.

לימודי ערבית: הסטודנטים ילמדו בשנה א' במחלקה לערבית "ערבית למתחילים" (4 ש"ש [8 נ"ז]) וכן "ערבית למתקדמים" או קורס אחר בן 2–4 ש"ש (4–8 נ"ז). 4 ש"ש (8 נ"ז) של "ערבית למתחילים" נחשבות במסגרת הלימודים הכלליים, והשעות האחרות (2 או 4 ש"ש [4 או 8 נ"ז]) נמנות במסגרת 46 ש"ש (92 נ"ז) הנדרשות לתואר. כן קיימת אפשרות ללמוד קורס "ערבית למתחילים" בן 6 ש"ש (12 נ"ז) במחלקה לערבית – שעות אלה יוכרו כלימודים כלליים, והן אינן נמנות במסגרת השעות הנדרשות לתואר.

לנרשמים משנת תשפ"ד: הסטודנטים ילמדו בשנה א' במחלקה לערבית "ערבית למתחילים" (4 ש"ש) וכן "ערבית למתקדמים" (4 ש"ש). 4 ש"ש של "ערבית למתחילים" נחשבות במסגרת הלימודים הכלליים, ו-4 ש"ש של "ערבית למתקדמים" נמנות במסגרת 46 ש"ש הנדרשות במסגרת המסלול החד-חוגי.

סמינריונים

הסטודנט יכתוב שלוש עבודות סמינריוניות: בשנה ב' – סמינריון בעברית החדשה, ובשנה ג' – פרקים בלשון המקרא וסמינריון נוסף מן המחלקה או ממחלקה אחרת. יש ללמוד את הסמינריונים אצל מרצים שונים, וחובה למסור את הסמינריון של שנה ב' עד תום שנת הלימודים.

כיוון ב' – לימודי לשונות שמיות

ההתמחות בכיוון זה מטרתה להעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בלשון העברית לתקופותיה ולהעניק לו הכשרה יסודית בלשונות שמיות עתיקות, כגון: אכדית, אוגריתית וארמית לניביה.

על הסטודנט ללמוד 46 ש"ש (92 נ"ז) מקורסי החובה ומקורסי הבחירה, וכן עליו לעמוד בדרישות המחלקה בלימודי העזר. חלק מן הלימודים מתקיימים במחלקה וחלקם במחלקות אחרות: תנ"ך, לימודי ארץ ישראל ותולדות ישראל.

על הסטודנט ללמוד 6 ש"ש (12 נ"ז) ערבית למתחילים. שעות אלה נחשבות במסגרת הלימודים הכלליים.

טבלה של החובות האקדמיות לתואר הראשון במסלולים השונים

פירוט קורסי חובה