המרכזת האקדמית ביחידה להבעה אקדמית ואולפן

דוא"ל
noa.berenshtein@biu.ac.il
תחומי עניין

הבעה – כתיבה אקדמית, עברית כשפה נוספת (אולפן), עריכת לשון.

קורות חיים

השכלה:

1996 – 2000:     A.M - לשון עברית, בהצטיינות, אוניברסיטת בר-אילן

1993:                לימודי תעודה בעריכה לשונית, מכללת בית-ברל

1988 – 1990:     A.B - לימודי א"י וחינוך בלתי-פורמאלי, אוניברסיטת בר-אילן

ניסיון מקצועי:

החל ממאי 2019 נמנית עם חברי הסגל הבכיר במחלקה ללשון עברית.

2014-2009:       הוראה בקורסי הבעה במכללה האקדמית אשקלון.

2009-2005:       הוראת קורסי הבעה במסגרת המחלקה למדעי המדינה ותקשורת ציבורית ובפרויקט 'ניצבים' באוניברסיטת בר-אילן (קורסים מתוקשבים / מלווי תקשוב).

בין הנושאים: אימוני כתיבה:  מבנה הפִּסקה, דרכים לכתיבת סיכום, ניסוח ראשי פרקים, דרכי קישור בין פסקות. תיקון הלשון ושיפורה: לשון מדוברת לעומת לשון כתובה, סדר המילים במשפט, כללי הכתיב חסר הניקוד, כללי הפיסוק, פישוט הסגנון, תיקון שיבושי תחביר ודקדוק.

2004 ואילך:      הוראה בקורסי הבעה מתוקשבים ובקורסים ללומדי עברית כשפה שנייה במסגרת היחידה להבעה אקדמית ואולפן, אוניברסיטת בר-אילן.  בדיקת מבחני הפטור בהבעה של תלמידי אוניברסיטת בר-אילן ושל תלמידי המכללות המסונפות לה.

2003 ואילך:      רכזת לימודי העברית במכינה לעולים, אוניברסיטת בר-אילן.  במסגרת התפקיד:

העסקה אקדמית של מורי המכינה, בדיקת בחינות מיון של הנרשמים, שיבוץ התלמידים לכיתות, אחריות לתוכנית הלימודים, ארגון השתלמויות ועוד.

2009-1993:       הוראה במסגרת המכינה לעולים חדשים, אוניברסיטת בר-אילן; רכזת מחשוב; מדריכת משתלמים בתוכנית ההתמחות בהוראת עברית כשפה שנייה; רכזת אולפני קיץ וחורף של  המכינה.

1992-1991:       מורה להנחלת הלשון לעולים חדשים באולפנים לעברית של משרד החינוך.

קורסים

מרצה בקורסים הבעה - כתיבה אקדמית, הבעה עברית לתלמידי חו"ל, מכינה למתקדמים ב'

משמשת כרכזת קורסי העברית במכינה לעולים באוניברסיטת בר אילן ומלמדת בקורסי העברית במכינה ברמות השונות

תאריך עדכון אחרון : 11/04/2024